diumenge, 9 d’agost de 2009

El Comabona (2.530 mts.)

El cim del Comabona es la segona alçada de la Serra del Cadí. Es l'últim cim situat a l'Est ja al final de la Serra, al costat del Coll de Tancalaporta. Les seves parets de la cara Nord cauen en vertical sobre Prat d'Aguiló, on és situat el refugi César August Torras, propietat de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (F.E.E.C).

Prat d'Aguiló
La seva ascensió per aquesta banda és un pel feixuga fins arribar al Pas dels Gosolans, però des de aqui, la resta es una pujada gradual i suau fins arribar al cim. Bones panoràmiques sobre la Cerdanya, Cara Nord del Pedraforca i Serra d'Ensija.

Prat d'Aguiló

Les parets del Cadí des de Prat d'Aguiló
Pujant cap el Pas dels Gosolans
El Pas dels Gosolans
La Paret Nord del Pedraforca

Cami del Comabona

Cim del Comabona

La Serra d'Ensija desde el cim del Comabona
La Serra des de el cim del Comabona
Parets verticals del Comabona

Estrats de colors degut a la mineralització
Prat d'Aguiló desde el Comabona

Paret Nord del Comabona
Pas dels Gosolans

Pas dels Gosolans

Cara Nord del Cadí
Baixant cap a Prat d'Aguiló
Detall del camí
Prat d'Aguiló amb el refugi
Refugi César August Torras

Fotografíes: Jordi Pi Calzada
Càmera: OLYMPUS C-760

Tots els drets reservats

1 comentari:

Salvador ha dit...

Gràcies Jordi pel teu amable comentari al meu Bloc en la crònica de les meves vacances a la vall de Benasc.

També com jo mateix veig que tu ets un enamorat de la muntanya i tens tota la raó en dir que l'hem de preservar tant com poguem... encara que a vegades quan veus les multituds que avui en dia s'atreveixen a fer de tot, pateixes una mica...

Jo ara ja no puc fer gaire alta muntanya, ho vaig fer molt de jove i he anat fent a mida de les meves possibilitats, però sempre tinc aquell anhel de tornar-hi encara que sigui per fer curtes tirades i moltes fotografies d'aquelles meravelles.

La meva família es nascuda al Pirineu aragonès, a la Vall de Tena, i de jovenet vaig pujar a la Penya Telera, un pic emblemàtic que teníem damunt del nostre poble mateix, Tramacastilla de Tena. Vaig fer un post recordant aquells temps en el meu Blog.

Salut i muntanya...!!!