diumenge, 17 d’octubre de 2010

El Puig de Comanegra, Alta Garrotxa


El Puig de Comanegra és el més alt dels tres cims de l'Alta Garrotxa ( 1.558 mts), i és fronterer amb la comarca françesa del Vallespir. Des del seu cim es pot comtemplar el Pirineu Oriental i el massis del Canigó en una visió molt propera i una gran amplitud d'horitzons de la Garrotxa i el Ripollés.
Els altres cims son, el Bassegoda, ( 1375 mts.) i el Puig de les Bruixes ( 1.360 mts.)
La Garrotxa, comarca on es troba situat, és molt abrupte i amb una exuberant vegetació de caràcter molt humit i amb un clima semi-atlàntic, a causa de la seva alta pluviositat. La seva dificil geologia ha comportat unes dificils comunicacions, i l'han convertit en un paratge ideal per els amants de la natura en estat semisalvatge i de la solitud. 
En l'aspecte geològic predominen els terrenys de l'Eocè, en distintes fàcies rocoses com calcàries, marges, gresos i arenisques, tots ells fortament rebregats al final del plegament pirinenc.
La Garrotxa és una regió de falles i grans enfonsaments, per el qual s'han originat grans valls i format nombroses cingleres quant les condicions de les roques i els plegaments aixi ho permitia.
El Puig de Comanegra forma part juntament amb el Puig de les Bruixes, d'un EIN, ( Espai d'Interés Natural ), on es conserven màgnifiques reserves forestals de roure martinenc i de faig.

Bassa de Monars, començament de l'ascensió


Panoràmiques des dels prats inferiors del Comanegra

El Pirineu Oriental des dels prats del Comanegra

Els prats dels Triaders amb el  Canigó al fons

Ascendint per els Triaders

El Pirineu al fons

El Puig de les Bruixes en primer plà i al fons, el Puig de BassegodaFormacions rocoses sota el cim

El corriol que mena al cim

Cim del Comanegra

El Canigó des del cim


Paisatges impresionants des del cim

Panoràmica des del cim vers el Ripollés

El Puig de les Bruixes des de la Pista de Monars a Beget


Panoràmiques de la Garrotxa i els seus boscos

El Comanegra des de l'Oratori de Sant Antoni situat al coll de Galofreu

L'ascensió des de la Bassa de Monars no té cap dificultat, però et permet gaudir des del cim d'unes vistes magnífiques, sobre tot del Pirineu Oriental i del massis del Canigó. Itinerari ideal per fer.lo a la primavera i a la tardor, sobre tot per la colo.loració dels arbres.