divendres, 6 de maig de 2011

El Puigsacalm


El Puigsacalm es troba situat entre les comarques d'Osona i de la Garrotxa formant part del conjunt de serres com les de Cabrera, Santa Magdalena, Serra de Corull, Bellmunt, i més al nord, la Serra de Milany.
El cim del Puigsacalm i de Santa Magdalena son el resultat de les falles produïdes per el  xoc d'aquets materials eocens en el moment del plegament alpí-pirenàic. La tectònica d'aquesta regió ha sigut dons, plegada i fallada com a consecuencia dels moviments alpidics.
Poden observar les lineas ondulades i els plecs fracturats i erosionats, que han donat lloc a un paisatge molt interesant paisatgisticament.
El cim del Puigsacalm té una altitud de 1.515 mts i des de el seu cim es domina tota la vall d'en Bas i el conjunt de serres abans esmentades, tenin el Pirineu com a gran teló de fons.
També cal destacar la bona visió del Pedraforca, del massís del Montseny i de la plana de Vic.

 Contraforts del Puigsacalm des del coll de BraconsItinerari de pujada des del coll de Bracons


Rasos de Manter

El Canigó des de el Rasos de Manter

Panoràmica des del cim

El Pedraforca des del cim

El poble de Vidrà al fons, i més al fons el Pedraforca i la Serra del Cadí

El massís del Montseny al fons, des del cim

El Puig del Llop i la vall d'en Bas, des del cim

El Puig de les Civaderes i la collada de Bracons des del cim. Al fons la plana de Vic

El Puig dels Llops i Puig Corneli

Els boscos del Puigsacalm, amb tota la seva nuesa hivernal

Itinerari amb molt poca dificultat, ideal per realitzar-lo en la primavera, estiu i tardor, i que permet gaudir d'un extens panorama, des de la plana de Vic, les llunyanes serres del Cadí i Pedraforca, la màgnifica vall d'en Bas i el omnipresent Pirineu oriental.