dissabte, 17 de març de 2012

El Salt del Molí de Salgueda


El Salt del Molí de Salgueda es troba en el curs del riu Ges, prop de la població de Vidrà, Osona.
El riu Ges neix a la serralada de Santa Magdalena de Cambrils, dins el terme de Vidrà, travessa la Serra de Bellmunt, i s'endinsa dins la plana de Vic pel forat Micó, i després de recollir el cabal del riu Fornés desemboca al riu Ter dins el terme de la població de Torelló.
El curs del riu Ges al seu pas per Vidrà, és encaixonat, creant una vall feréstega i tancada amb una vegetació abundant de boixos i faigs.

Tram del camí que mena des de Vidrà al pont de Salgueda i al fons de la vall

El riu Ges


El pont romànic de Salgueda que travessa el riu Ges

La travessa del pont, ens acosta al punt més espectacular del riu Ges: el Salt del Molí de Salgueda, un salt d'aigua d'una bellesa i espectacularitat que ens fa gaudir d'un espectacle únic.

El Salt del Molí de Salgueda

Aquest salt d'aigua té uns 20 metres d'alçada i el seu entorn és solitari, humit i d'una bellesa corprenedora. L'encaixonat de la vall i la seva vegetació li dona un aire feréstec, que si va acompanyat d'un dia ennuvolat com quant el vaig visitar, fa d'aquest lloc un espai un xic irreal.


Detalls de la caiguda de l'aigua.

El Salt des de l'altre riba del riu

Una visió general del Salt

Quant ens acostem al Salt tenim que anar una mica en compte, ja que el terreny està format per blocs de roca, generalment molt humida i fa que la seva aproximació sigui un xic relliscos.

 Situació del lloc

7 comentaris:

Anna ha dit...

Quina preciositat de paisatge Jordi, tinc el plaer de conèixer però fa molt que no hi he anat. En veure les teves fotos m’has fet venir moltes ganes d’anar a Vidrà un parell de dies, a l’hostal Serrasolses, que s’hi està força bé. Una sèrie de imatges molt boniques. Una abraçada. Per cert... són d’ara fa poc?

Sito ha dit...

Preciosas fotos y preciosos paisajes Jordi.
Saludos

Antiga Materon ha dit...

Uf, molts anys anant de cuinera a Vidrá amb el nens de les colonies d'Hostafrancs, quins records.
Gràcies per les teves fotos, Son molt boniques.

Jordi Lluis Pi Calzada ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris.

Anna, aquestes fotos són del Novembre del 2011.

la iaia del patchwork sumbonet ha dit...

Quines fotos mes boniques, l´any pasat hi vaig anar i em va agradar molt

V. Tobenyas ha dit...

Cuando ves un lugar muy conocido a través de los ojos de otro es como verlo otra vez de nuevo, gracias por las imágenes. Saludos Vicents

Fuetimate ha dit...

Espectacular fotografies! Com trobo a faltar els Pirineus catalans ara que estic vivint a fora de casa. He anat alguna vegada a Bariloche i voltants per treure'm les ganes de muntanya però res es comparable a tenir-la a toca de mà.
Salutacions
Ares
Fuet-i-Mate