dilluns, 17 de març de 2014

La Fageda d'en Jordà


La Fageda d'en Jordà es troba situada al terme municipal d'Olot, direcció a Santa Pau, dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
És un bosc impressionant de faigs, tant per la seva extensió com per la seva frondositat. Ha crescut sobre la llengua de la colada de lava del volcà Croscat, que ha afavorit el creixement d'aquest magnífic bosc, i que degut a la seva base volcànica les condicions d'humitat son quasi perfectes.Es troba a uns 550 mts. d'altitud i la conformació del seu sol és bastant sinuosa, ja que degut als montículs de la lava, aquest està format per petites elevacions que en alguns casos poden arribar a uns 20 mts. d'alçada (tossols)

En aquesta fotografia podem observar la quantitat de molsa que s'acumula a la base dels troncs, degut a la humitat de l'ambient.La frondositat, com es pot observar és molt tupida i amb poques clarianes. Un altre particularitat és que els arbres tenen quasi tots, una alçada de uns 25 mts.


També és important senyalar que aquest magnífic bosc està envoltat per la majoria dels vint-i-un volcans que s'hi troben a la Garrotxa, sent el més proper el volcà de Santa Margarida.

Un recorregut molt recomanable per observar un del millors boscos de faigs que trobem a Catalunya, que juntament amb la fageda de Santa Fe del Montseny, son uns clars exemples de la vegetació mediterrània.

Itinerari realitzat al Novembre del 2013

També en podeu trobar a: Jordi Lluís Pi / Fotografia4 comentaris:

Josep Balius Planellas ha dit...

Hola Jordi Lluis, una bona explicació i unes fotografies molt il·lustratives en les que es veu clarament el detall i la frondositat de la fageda, l'ultima vegada que hi vaig anar els meus fills eren molt petits ara ja en tenen 25 i 30, pot ser que hi tingui que tornar i de ben segur per el que veig no ha canviat. Una abraçada i endavant.

Anna ha dit...

Peazo reportatge wuapo!!!! A més l'has acabat de brodar amb l'explicació. Súper el detall del racó, sembla que m'hi trobi. Una abraçada.

Jordi Lluis Pi Calzada ha dit...


Moltes gràcies Anna pel teu comentari!

Una abraçada també per a tu!

Fifi ha dit...

Superbe graphisme pour les images de cette promenade sylvestre !