diumenge, 5 d’abril de 2015

La Riera de Merlès (1)


La Riera de Merlés neix per la confluència de varies torrenteres que tenen origen als Rasos de Tubau, a la Serra del Catllaràs.
Es troba situada entre les comarques del Ripollès, Berguedà, Osona i el Bages.


La Riera de Merlès ha estat considerada espai d'interés paisatgistic i protegit.
Aquest reportatge només està centrat en la part superior del curs d'aigua que va esser el que vaig poder aconseguir per el poc temps que vaig estar a la zona.


Té un recorregut d'aproximadament 7 km. amb un desnivell de uns 170 mts. El seu curs transcorre per un paisatge poc poblat, molts masos han estat abandonats, per la qual cosa ha fet que el seu entorn no hagi sofert grans transformacions, conservant el seu encant paisatgístic amb uns boscos que van variant d'espècies segons el traçat de la Riera.El curs superior de la Riera és possiblement la més feréstega i la més tancada, amb un curs d'aigua que va relliscant per les innumerables pedres esglaonades que travessen el seu curs.En un proper reportatge us mostraré el curs mitja e inferior de la Riera de Merlès.
Fins aviat.

Itinerari realitzat al Març del 2015

4 comentaris:

Josep Balius Planellas ha dit...

Hola Jordi Lluis, primer felicitar-te per el reportatge, es un lloc que amb porta bons records, la riera passa per un hostal que es diu el Cobert de Puigcercós on jo hi anava de petit i al que també hi vaig portar als meus fills a passar el dia i a banyar-se en les seves clares aiges. Salut.

Salvador ha dit...

Jo també m'hi havia banyat quan era molt jove i vam fer un campament a prop amb els Lluïsos de Gràcia.
Un bell record de joventut...!!!

Yitzhak ha dit...

Un lloc espectacular, que estimem molt i molt! Cuidem-lo!

Per exemple, en vaig fer aquest petit article que us convido a llegir: http://isaacperaire.cat/mon-proper/si-la-riera-de-merles-pogues-parlar

Salut a tots i felicitats per aquest reportatge!

Isaac Peraire Soler

maria moncal ha dit...

Jo també m'hi havia banyat fa uns quants anys i sempre he pensat de tornar-hi però fa una mica de por que es trenqui la imatge bucòlica del passat, ja em va passar amb la riera del Palà a Vacarisses, de totes formes gràcies per recordar-m'ho